Hi,

U hebt doorgeklikt naar het november nummer van het maandelijkse online Travel360° - The Magazine. Welkom!

Eerlijk gezegd: toen wij na één van de legendarische Travel360° brainstorm meetings (kort samengevat, die meetings: “Goed idee! Doen! Zo snel mogelijk!) het plan hadden opgevat om met een online magazine uit te komen, hadden wij niet verwacht om nu, einde november 2020, nog steeds in een Covid-19 impasse te zitten.

Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Vaccins worden sneller ontwikkeld dan ooit tevoren, wat perspectief geeft aan de consument en de bedrijven. Vanuit dat perspectief broedt onze sector op nieuwe plannen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe producten – die inspelen op nieuwe opportuniteiten.

Heel veel elementen beginnen er op te wijzen dat, terwijl 2020 veel erger was dan we ooit hadden gevreesd, 2021 wel eens veel beter zou kunnen uitdraaien dan we gisteren hadden gehoopt.

In deze editie van Travel360° - The Magazine staan we stil bij alle grote crisissen sinds vorige eeuw – en stellen we vast dat het toerisme er steeds sterker uit kwam. We analyseren de situatie maar vooral de mogelijkheden voor zowel leisure als business travel. We geven duiding bij de allereerste “money pitch” van Airbnb, nu ze aan de vooravond van een beursgang staan. We bekijken de situatie zoals ze nu is, in Wuhan – “Ground Zero” van de corona crisis. We geven 5 redenen waarom kortbij vakanties door de retail moeten verkocht worden. En het Vrij Podium gaat naar een ervaren, emotionele professional.

Moge de lectuur van Travel360° - The Magazine u in euforie brengen. Hell, yes!

Jan Peeters

Founding FatherThe Monthly Magazine